Meech пуска ново захранване 906 Hyperion 24V DC

Meech International обявяви пускането на 906 Hyperion 24V захранващ блок (PSU), който заменя 904 и 905 AC захранвания. Това най-модерно захранване с постоянен ток предлага множество нови функции и предимства, което го прави идеалният избор за модерни индустриални приложения.

906 Hyperion 24V PSU е универсална система за захранващо напрежение 24V DC, предпочитана за използване в модерни машини и от производители на оригинално оборудване (OEM). Тъй като е захранване с постоянен ток, 906 предлага широка гама от усъвършенствани функции, в сравнение с по-разпространените аналози с променлив ток, които традиционно се използват за захранване на оборудване за статично управление.

Основните характеристики на уникалното 906 Hyperion 24V PSU включват:

  • 24VDC входно напрежение: Универсално постоянно захранващо напрежение, елиминиращо необходимостта от посочване на 50Hz или 60Hz модел.
  • Двуцветен LED индикатор: Показва работно състояние, със зелено, показващо „ОК“, червено „Неизправност“ и мигащо червено „Почистване на йонизатора“.
  • Дистанционен изходен сигнал за предупреждение: Осигурява дистанционно сигнализиране за предупреждения и повреди, като гарантира проактивна поддръжка.
  • Регулируемо изходно напрежение: От 4kV до 7kV AC, с настройка по подразбиране от 5kV.
  • Мониторинг на йонен ток: Интегриран мониторинг на производителността, достъпен чрез SmartControl Touch или BarMaster.
  • Потребителски интерфейс: Серийни комуникации и настройки на параметри, включително нива на напрежение и йонна аларма, което го прави удобно за потребителя устройство.

Освен това новото устройство 906 е компактно, с размери 120 mm x 100 mm x 125 mm и е проектирано за лесна интеграция, с монтажни отвори, разположени така, че да съответстват на тези на 904 и 905 захранвания.

Иън Аткинсън, директор продажби в Meech, коментира: „Нашият ангажимент към удовлетвореността на клиентите е отразен в дизайна на това ново захранване, гарантирайки, че предоставя всички предимства на съвременната технология, като същевременно поддържа лесна употреба и надеждност. Клиентите, използващи технологията Hyperion, ще оценят ефективността и подобрената производителност на 906, която е независима от напрежението и честотата на местната мрежа.“

Аткинсън също добавя: „906 Hyperion 24V PSU е значителна стъпка напред в технологията за захранване. С функции като регулируемо изходно напрежение, мониторинг на йонен ток и здрав потребителски интерфейс, ние сме уверени, че този нов модел ще надхвърли очакванията на нашите клиенти и ще постави нов стандарт в индустрията.”

За да научите повече, посетете meech.com/product/906-Power-supply/

 

За Meech International

Основана през 1907 г., Meech има дълга история на инженерни познания. Днес фокусът е върху контрола на статичното електричество и повърхностното замърсяване, което е често срещано в голямо разнообразие от световни индустрии.

С шест офиса и мрежа от дистрибутори, разположени по целия свят, Meech е идеално позициониран да поддържа пазарите, на които обслужва, като предлага местна поддръжка, подкрепена от специален екип на Meech.

Мисията на Meech е „да проектира и произвежда иновативни решения за оптимизиране на производителността на своите клиенти“, те постигат това чрез сътрудничество както вътрешно, така и външно, като работят с клиенти и партньори за разработване на решения, които добавят стойност.

Разработката на продукти и научноизследователската и развойната дейност са от ключово значение за всичко, което Meech прави, инженерното съвършенство дава на техните експерти в индустрията правилните инструменти за успех и им позволява да се съсредоточат върху нуждите на клиентите.

За допълнителна информация относно Meech International, моля, посетете: www.meech.com

 

Meech Cabinet Cooler с намалена цена през юни

Cabinet Cooler е подходящ за охлаждане на електрически панели и шкафове в опасна среда

Специално намаление от 10% през юни
Моля въведете код JUNCAB1

Meech EX Cabinet Cooler използва въздух под налягане, за да осигури източник на студен въздух, който предотвратява прегряването на индустриалните шкафове/панели или заграждения в опасни места.  EX Cabinet Cooler на Meech е подходящ за монтаж в категория 2 (зона 1), места, както и T4, където се изисква сертификат ATEX или IECEx.

Cabinet Cooler  няма електрически/електронни компоненти, което го прави изцяло неелектрически. Охлаждането се осигурява от вихрова тръба, разположена в самия охладител.  Cabinet Cooler създава както горещ, така и студен въздушен поток, като студеният въздух се насочва вътре в корпуса, докато горещият въздух се освобождава в атмосферата през два отвора, разположени отстрани на охладителя за електрически шкафове.

Meech акцентира върху значението на отстраняването на замърсяванията и контрола на статичното електричество при ключови етапи в производството на батерийни клетки на The Battery Show 2024

След изключително успешното представяне на изложението през 2023 г., Meech International ще се завърне на The Battery Show през 2024 г. (щанд 10-H100), за да представи своята гама от решения за статичен контрол  и почистване на лента.

Неутрализирането на критичните статични заряди в разделителния филм и премахването на вредното замърсяване е жизненоважно по време на процесите на производство на батерийни клетки, за да се гарантира оптимално качество на продукцията. Meech предоставя консултативен подход за справяне със замърсяването на повърхността на материала и елиминирането на статичния заряд, като предлага разнообразие от решения, специално проектирани за сектора за производство на батерии. Тези решения могат да бъдат персонализирани, за да съответстват на материала, процеса и вида на наличното замърсяване.

Значението на почистването на лентата при производството на батерии

Уредите за почистване на лента на Meech се използват в голямо разнообразие от приложения по време на производствения процес на батерията. Например, важно е качеството на покритата лента да се поддържа по време на производствения процес. Това започва с етапа на предварително нанасяне на покритие, където решенията за почистване на лента на Meech като RoClean или CyClean-R могат да се използват за отстраняване на повърхностно замърсяване, което е от съществено значение за поддържане на производителността на батерията.

По същия начин почистването на лентата е ключов компонент в етапа на предварително каландриране. Почистването на лентата преди този критичен етап предотвратява задържането на замърсяване между слоевете, което може да доведе до излизане на покриващия слой извън допустимият толеранс.

И накрая, значителни остатъци от обработването на материала могат да се появят както по време на фазите след нарязване, така и във фазите след рязане с електроди, което прави почистването наложително, за да се избегне рискът от бъдещи електрически недостиг и загуби от брак. В зависимост от процеса и материала (свързани или несвързани замърсявания), Meech е един от малкото производители, които могат да предложат контактно или безконтактно решение за почистване на лентата.

Важността на контрола на статичното електричество при производството на батерии

Работейки в тандем с решение за почистване на лента, ефективният статичен контрол също е изключително важен по време на производствения процес. Разделителният филм на батерията е изключително чувствителен към статични заряди, създадени от триенето при навиване и развиване по време на процеса на прехвърляне. Ако не се процедира правилно, това може да доведе до замърсяване на филма, а когато зарядите са особено високи, да се появят дори искри, причиняващи изгаряния в материала. На свой ред, тези изгаряния могат да доведат до загуба на изолационни свойства и да доведат до къси съединения в самата клетка на батерията. Йонизиращите барове на Meech, като тези гамата Hyperion, ще предотвратят натрупването на статични заряди и ще доведат до по-сигурно и по-чисто производство.

Продуктите на Meech на, които ще бъдат показани на The Battery Show включват:

RoClean 

За разлика от други почистващи системи за ленти с почистващи четки, предлагани на пазара, RoClean съчетава динамични въздушни потоци и технология с високо прецизна въртяща се четка. Лентата на батерията преминава през йонизиращ облак при влизане и излизане, докато четката се върти в обратна посока на лентата или електродните листове за цялостно разрушаване на несвързани и полусвързани частици замърсяване. Замърсителите се изтеглят във вакуумната камера, докато положителният въздушен поток не само отделя замърсяването от лентата, но също така гарантира, че всяко замърсяване, останало върху четката, също се отстранява към вакуумната камера.

CyСleanR

CyClean-R използва внимателно балансирани, мощни въздушни потоци, които позволяват на конверторите да почистват старателно чувствителните повърхности на лента с ниска степен на опън.

Идеален за използване в голямо разнообразие от приложения, включително при тясна, средна и широка лента, CyClean-R се предлага като средство за едностранно и двустранно почистване на лента. От позицията си върху ролката на лентата, той осигурява оптимално, последователно отстраняване на сухи, несвързани замърсявания от лентата на всеки материал (постижимо е отстраняване на частици до 0,5 микрона).

Compact AHU

Гамата Meech AHUv3 е неразделна част от специализираните почистващи системи на повърхности Cyclean-R™ и RoClean™. AHUv3 осигурява въздушни потоци с положително и вакуумно налягане и съдържа системна филтърна торба и като опция HEPA филтър, особено важен при работа в чиста стая. Може да се управлява самостоятелно или да се интегрира в производствения контрол. Изработен е със здрав дизайн и изисква минимална поддръжка.

 

Smart Control Touch

SmartControl Touch използва предимствата на Industry 4.0 в рамките приложения за производство на батерии чрез свързване на множество йонизиращи барове и сензори за усъвършенствано наблюдение и контрол. Чрез комбиниране на устройства, SmartControl Touch създава единна система за управление за статичен контрол, предлагаща подобрена производителност, качество и гаранция за безопасност. Устройството позволява на потребителите да наблюдават, контролират и регулират работата на множество свързани йонизиращи барове Hyperion и сензори за разстояние чрез интегриран сензорен екран или дистанционно чрез мобилен телефон, таблет или настолен компютър.

Hyperion сензор за обратна връзка

Сензорът за обратна връзка Hyperion на Meech въвежда авангардна система за обратна връзка със затворен цикъл за статичен контрол, автоматично регулиране на йонизиращите барове с постоянен ток въз основа на вариациите в зарядите, открити върху материала. Тази иновативна система се постига чрез инсталиране на сензора като част от SmartControl, който може да поеме до 30 комбинации сензори/барове, образувайки цялостен контрол с обратна връзка в затворен цикъл. Целта е да се постигне напълно неутрална лента, дори когато зарядите варират поради промени в условията. Този динамичен и бързо реагиращ процес работи в непрекъснат цикъл, като постоянно измерва и фино регулира зарядите на статичното електричество, осигурявайки най-висок стандарт на статичен контрол за чувствителните процеси на производство на батерии.

Hyperion барове

Импулсните DC йонизиращи барове Hyperion на Meech, 924IPS, 960IPS и 971IPS, осигуряват съответно елиминиране на статично електричество на къси, средни и дълги разстояния, което означава, че има решение за всяка производствена среда за осигуряване на бързо и безпроблемно производство.

Иън Аткинсън, директор Международно бизнес развитие в Meech International, коментира: „Очакваме с нетърпение да покажем нашата широка гама от решения за статичен контрол и почистване на лента отново на The Battery Show. Пренебрегването на отчитането на статични заряди и повърхностно замърсяване в процеса на производство на батерии може да има сериозни последствия – намалени заряди или по-лошо, латентни дефекти, които се предават в затворената веригата на батериите. Battery Show предоставя отлична платформа за нас, за да демонстрираме критичното значение на нашите продукти за осигуряване на оптимално качество на продукцията в производството на батерии. Работим по редица вдъхновяващи проекти, които произлязоха от разговорите на миналогодишното изложение и наистина очакваме с нетърпение да надградим тези отношения – и да започнем нови – тази година.“

За да научите повече, посетете Meech на The Battery Show (щанд 10-H100), а за да гледате уебинара на Meech за избягване на термичните щети (Thermal Runaway) в батериите на електрическите автомобили, посетете: https://youtu.be/-ACn6jrTUr0

Пълният списък с продукти, които Meech ще покаже на The Battery Show 2024, са:

Устройства за почистване на лента:

RoClean

CyClean

CyClean R

AVUv3 Compact – 2 помпи

Статичен контрол:

Hyperion bar 314IPS

Hyperion bar 924IPS

Hyperion bar 960IPS

Hyperion bar 971 IPS-30

Hyperion сензор за обратна връзка

SmartControl Touch

Сензор за обратна връзка

Къси удължителни кабели за свързване на барове и сензори

 

За Meech International

Основана през 1907 и със седалище Oxfordshire, UK, Meech International е компания, специализирана в разработването и производството на уреди и решения за електростатичен контрол. Продуктовата гама на Meech е разделена на три основни групи: статичен контрол, технологии използващи въздух и контактни и безконтактни системи за почистване на лента.  Тези продукти намират широко приложение в различни индустрии като например печатна, опаковъчна , конвертираща, обработване на пластмаса, автомобилна, фармацевтична, производство на храна и други. С изградена световна мрежа от филиали и дистрибутори, около 80% от системите, произведени от Meech, се продават на 45 международни пазара.

Meech ще покаже новият йонизиращ бар Hyperion 650QAC и други авангардни решения за индустриите, работещи с тясна лента, етикети и опаковки на Labelexpo Europe 2023

Meech International ще представи своята гама от решения на Labelexpo 2023 (щанд 6C34).

Meech International, водещ доставчик на иновативни решения за статичен контрол и почистване на лента, обяви участието си в Labelexpo 2023, водещото събитие в индустрията за производство на етикети. Като експерти в областта, Meech ще представи впечатляващ набор от технологични постижения на своя щанд (6C34), демонстрирайки своите решения за предотвратяване на проблеми и подобряване на производителността в сектори работещи с тясна лента, етикети и опаковки.

Meech ще представи за първи път новият си продукт – Hyperion 650QAC. 650QAC е йонизиращ бар с висока точност, предназначен за приложения, чувствителни към ESD (Electrostatic Discharge), където статични заряди трябва да се контролират на много ниски нива. Титаниевите емитерни щифтове се управляват от Quasi AC (QAC) вълна с високо напрежение, която генерира положителни и отрицателни йони от всеки щифт. Това е жизненоважно за  бързо разпадане на заряда с почти нулево остатъчно напрежение върху обекта, който се намалявайки, което намалява риска от електростатичен разряд (ESD).

Предназначен за използване при работни разстояния между 50 и 400 мм. и включващ вградена клавиатура за настройка на различни конфигурации, 650QAC е идеален за приложения, при които ESD може да повреди електрически компоненти. Това включва производство на RFID тагове, при което статични заряди се генерират по време на процесите на развиване, печат, сушене и пренавиване и се съхраняват в металните пътечки. Поставянето на чипове върху тях може след това да доведе до разреждане на съхранените статични заряди към чипа, причинявайки незабавна и „катастрофална повреда“ или „латентни дефекти“.

Баровете 650QAC, монтирани върху механизмите за развиване, след захващане и насочване към всяка точка, където се прилага триене или топлина по време на процеса, ще контролират статичните заряди върху субстрата, като гарантират, че нивата на напрежение са приемливи. За повече информация относно това и други приложения, моля, посетете щанда на Meech на Labelexpo 2023.

Редица други решения на Meech за производителите на етикети и опаковки също ще бъдат показани по време на изложението. Те включват:

TakClean: Най-доброто средство за контактно почистване на ленти, TakClean осигурява превъзходни почистващи възможности, справяне със замърсяването и поддържане на постоянно качество на продукта.

CyClean: Този безконтактен почистващ апарат е доказано решение за ефективно почистване на ленти с високо напрежение. Със своя компактен дизайн CyClean е подходящ за тесни лент до 700 мм, което го прави универсален за редица приложения.

CyClean-R: Подобрена версия на оригиналния CyClean на Meech, CyClean-R е едностранно или двустранно безконтактно почистващо средство за ленти, което използва положителни и отрицателни въздушни потоци. Почиства ефективно ленти с ниско напрежение, особено по-широки, като същевременно минимизира консумацията на въздух. Включването на барове 924IPS на Meech допълва тази иновативна система.

VacClean: Демонстрирайки изключителни възможности за безконтактно почистване, VacClean се отличава с премахването на замърсяване от ленти без никакъв физически контакт, осигурявайки оптимален производствен поток и поддържайки качеството на продукта.

SmartControl Touch LAN: Най-модерното устройство за автоматизация на Meech, SmartControl Touch LAN, предлага на операторите несравним контрол върху производителността на статичните барове. С достъп до информация в реално време и възможност за дистанционно регулиране на работните настройки, това иновативно решение увеличава максимално производителността и осигурява продукция с най-високо качество.

A924IPS, A960IPS, и A971IPS: Дългогодишната гама от статични барове Hyperion на Meech, предназначени съответно за приложения на къси, средни и дълги разстояния. Тези барове могат да бъдат безпроблемно интегрирани в производствени линии и контролирани чрез системата SmartControl, което позволява на операторите да оптимизират производителността и да постигнат изключителни резултати.

IML System (IC30 + Hydras): Системата за етикетиране In-Mold на Meech, състояща се от статичен генератор IC30 и закрепваща глава Hydras, предлага ефективно временно свързване на материали, осигурявайки гладко и прецизно нанасяне на етикети.

Тези най-съвременни системи се справят със замърсяването и проблемите с машините, като осигуряват оптимизиран производствен поток. Експерти с познания за продукта ще бъдат на щанда, за да ви предоставят ключови подробности и статистики.

Иън Аткинсън от Meech International коментира: „Labelexpo е основен акцент за Meech, тъй като предлага идеалната платформа за демонстриране на това как нашите продукти революционизират производството на етикети. Имаме удоволствието да ви представим една вълнуваща гама от продукти тази година. Тези авангардни решения осигуряват изключителна производителност, надеждна свързаност и лекота на използване.

Посетете Meech на щанд #6C34 по време на Labelexpo 2023, за да научите повече за последните им открития в областта на статичния контрол и решенията за почистване на лента. Комуникирайте с опитния екип на Meech, който ще бъде на разположение, за да отговори на въпроси и да предостави подробна информация за това как техните продукти могат значително да облагодетелстват индустрията.

За повече информация: https://meech.com/products/static-control/hyperion-range/

Meech International проведе уебинар на тема „Избягване на прегряването при батериите за електромобили“

Meech International проведе уебинар на 22.03.2023, на тема „Избягване на прегряването при батериите за електромобили“.

В него бяха представени устройства, спомагащи за минимализирането на производствените дефекти при производствените етапи от изработването на Литиево-Йонни батерии. В събитието бе обърнато внимание и на прегряването и ефектите от замърсяване в процеса на производство на батерии.

Единият от лекторите проф. Пол Кристенсен, професор по чиста и приложна електрохимия, сподели опита и изследванията си за това колко значим може да бъде процеса, свързан с отделяне на топлина при батериите. Той показа някои драматични кадри от събития, случили се в реалния живот и от проведени изследвания и експерименти от неговия екип. Освен повреда на батерията поради напр. сблъсък на превозно средство, бе обърнато внимание и на друга значима потенциална причина за дефектиране – наличието на замърсяване дълбоко в клетките на батерията.

 

Източник: https://meech.com/

 

Meech International назначава Adam Battrick като нов COO (главен оперативен директор)

Meech International, един от водещите световни производители на решения за контрол на статичното електричество и почистване на ленти, назначи Adam Battrick за главен оперативен директор (COO). Adam Battrick, който работи в Meech от 1997 г. Той е повишен от предишния си пост като търговски директор. Преди това е бил директор на бизнес звено в Meech, като е работил и в отдел „Технически продажби” и е изпълнявал различни роли като продуктов мениджър.

На новата си позиция Adam ще отговаря за цялостното управление на компанията, като ще работи в тясно сътрудничество и ще продължи да докладва на Chris Francis, главен изпълнителен директор на Meech International. Chris Francis ще продължи да  определя международната стратегия и посоката за развитие на компанията, а Adam ще отговаря за работата с директорите на отделите на Meech за начина, по който ще бъде приложена стратегията.

Говорейки за назначаването си, Adam Battrick казва: „Работата повече от 25 години в Meech беше наистина плодотворна и този нов пост бележи крайъгълен камък в моята кариера. В момента Meech се разраства и работи върху някои бързо развиващи се сектори и иновации, така че е сега е идеалният момент да поема това ново ниво на отговорност. Очаквам с нетърпение да допринеса за цялостния успех на бизнеса в рамките на новата си позиция.”

Chris Francis коментира: „Радваме се да обявим назначаването на Adam и тези промени представляват вълнуваща нова фаза в управлението и растежа на Meech. Развитието на бизнеса през последните години доведе до необходимостта от повече фокус върху стратегията и визията за бъдещето на бизнеса. Adam поема ролята на главен оперативен директор, а това ще ни позволи да поддържаме стабилността на компанията в дългосрочен план, както и да продължим нашия устойчив бизнес растеж.

 

Информация за Meech International

Основана през 1907 г. със седалище в Оксфордшир, Великобритания, Meech International е специализиран разработчик и производител на устройства за електростатични контроли и решения, свързани със статичното електричество. Продуктовата гама на Meech е организирана в три ключови групи: статичен контрол, въздушна технология и системи за контактно и безконтактно почистване на лента. Те се използват широко в много индустрии, включително полиграфическа, опаковачна, обработка на синтетични материали, автомобилостроене, фармацевтично и хранително-вкусово производство. С изградена световна мрежа от дъщерни дружества и дистрибутори, около 80% от системите, произведени от Meech, се продават на 45 пазара извън Великобритания.

Meech е носител на една от най-престижните награди за бизнес постижения в Обединеното кралство – Наградата на кралицата за предприемачество: международна търговия. Тя е присъдена през 2019 г. за „непрекъснати постижения в международната търговия”. Валидна в продължение на не по-малко от шест години, престижната титла ще остане притежание на Meech International до 2024 г.

 

За повече информация относно Meech International моля посетете: www.meech.com

Промяна в представителството на Muller Martini за България

От 01.01.2022 Дишков Трейдинг ЕООД прекратява дейността си като представител на Muller Martini за България. Представителството се поема от Хайделберг България. Моля за всички инвестиционни проекти за нови машини, доставка на резервни части и сервизни услуги да се обръщате към Симеон Попов.

Дишков Трейдинг продължава дейноста си по доставката на консумативи и употребявани машини и съоръжения за полиграфическата индустрия.

Благодарим на всички наши клиенти и партньори за доверието и съвместната работа през годините. Желаем ви весели празници и успешен старт в новата 2022 година.

 

Екипът на Дишков Трейдинг ЕООД

 

 

Официално съобщение на Muller Martini Eastern Europe за промените в представителството – Kundenbrief_BG

 

Как палетизатор може да повиши вашата производителност

mullermartini-blog-solema-720px

Искате ли да намалите наполовина часовете човешки труд при телово шиене? „Невъзможно“,  ще кажете – „твърде възможно“, е моят отговор. Защото, като използвате палетизатор от Solema, вие не само увеличавате автоматизацията и следователно надеждността на производството на вашата линия за телово шиене, но също така ще се нуждаете от значително по-малко персонал.

Müller Martini и Solema са свързани със стратегическо партньорство от 2010 г. Имаме много добри, приятелски и основани на доверие работни отношения. Това е класическа печеливша ситуация: можем да предложим на нашите клиенти комплексни производствени линии от един източник, както и подходящи надстройки за съществуващи системи – Solema отговаря перфектно на нашите технологични изисквания и се възползва от локалното ни присъствие на пазарите.

Единадесет години след началото си, партньорството между двата лидера на пазара остава актуално както винаги. Решенията за логистика и автоматизация от Solema са неразделна част от системите на Müller Martini в различни производствени сегменти. Това е така, защото тенденцията към повече автоматизация е глобална. Голямо предизвикателство както за индустрията като цяло, така и за полиграфията е намирането на добре квалифициран персонал.

По-голямата автоматизация има огромно въздействие, особено при работа на три смени
Може би се чудите какъв е аргументът за използването на палетизатор Solema в края на машина за телово шиене. Почти сами можете да си отговорите на този въпрос с оглед на вашия персонал. Ако работите с машина за телово шиене,  линия за производство на продукти  с меки или твърди корици без палетизатор, имате две възможности. Или да имате един човек на производствената линия за зареждане на печатните кали и за подреждане на готовите продукти – в резултат на което производството си извършва по-бавно. Другият вариант е да имате няколко души на машината за зареждане и разтоварване – и по този начин освен по-високи разходи, също така и по-висок риск от престой на машината. С палетизатора, от друга страна, имате нужда от по-малко хора, което означава по-ниски разходи за персонал и по-висока автоматизация, което има огромен ефект, особено при работа на три смени.

Използването на палетизатор е особено полезно за повтарящи се процеси, тъй като по-високата степен на автоматизация – може би вече сте запознати с все пак донякъде преувеличения лозунг „автоматизирай или умри“ – се отплаща още повече. Високото ниво на автоматизация обаче не само спестява разходи за персонал и води до по-малко стрес за операторите, но също така осигурява по-висока нетна производителност и значително по-малко отпадъци. Това е така заради настройките с натискане на един бутон (ключова дума: нулево време за подготовка) и благодарение на непрекъснатия производствен поток.

И нека не забравяме: Автоматизацията също винаги води до по-висока надеждност на производството, по-стабилен производствен процес и по-високо качество, тъй като има по-малко ръчни грешки. Фактът, че всички машини на Solema могат да бъдат интегрирани в Connex, доказаната система за управление на работните процеси на Müller Martini, също се вписва в темата за автоматизацията.

MiniPluton и Pluton
Два типа палетизатори Solema са подходящи като периферни системи в края на  линиите на Müller Martini за увеличаване на автоматизацията:

– MiniPluton (максимум 20 кг на купчина / максимум 15 купчини на минута / един палет в магазина) за средни тиражи

– Pluton (максимум 25 кг на купчина / максимум 25 купчини на минута / до седем палета в магазина) за средни и големи тиражи.

Компонентите на Solema също често се използват нагоре по веригата – например системата за автоматично подаване Fastbook с Autoload. А в случая с концевите шивачки Ventura MC, така наречената система VenturaConnect, която свързва няколко шиещи машини за книги заедно, е съвместно решение на Müller Martini и Solema. Съществуват и специални транспортни решения от Solema.

Системите Solema могат да бъдат свързани към всички системи Müller Martini във всички производствени области – дори при по-стари модели. Палетизаторите все още се използват главно след линии за производство на продукти с меки и твърди корици. Тази тема също е много нашумяла и в сектора за телово шиене. И това, което е изключително интересно: 95 % от всички клиенти, които са инвестирали в палетизатор Solema, впоследствие купуват втори такъв поради положителния ефект и увеличаването на производителността.

Tipolito Moderna: три палетизатора след три машини за телово шиене
Като пример можем да дадем Tipolito Moderna. Полиграфическана компания в Due Carrare, Италия, близо до Падуа, извършва довършителни прощеси на широка гама от издателски продукти, отпечатани на офсетов и дигитален печат. Те включват много продукти в малки и средни тилажи, зашити с тел, произведени на три влагащо-шиещи линии Primera C130, инсталирани през 2011, 2014 и 2019 г., всяка с шест подавача и компенсаторни стекери Perfetto. Преди да бъдат монтирани палетизаторите, готовите продукти – които възлизат на повече от 15 тона на смяна (!) – трябваше да бъдат разтоварени и палетизирани на ръка. Освен това е имало ръчно поставяне на разделителни листове и подготовка на следващия празен палет. Накратко: изключително тежка работа за операторите.

Поради това ръководството реши да се откаже от общоприетото убеждение, че автоматизацията в края на линията е ефективна само когато се прилага за продукти с висока стойност, като например широкоформатни книги с твърди или меки корици. И така-след като вече бе добавен по един Mini-Pluton към две от машините за телово шиене – към третата Primera C130 през август 2020 г. също е инсталиран  палетизатор (за подробности вижте това видео).

По този начин Tipolito Moderna е единствената компания в Италия, която има три машини Primera с Mini-Pluton в експлоатация. С надграждането на своите влагащо-шиещи машини, успешната компания постигна две цели едновременно. Първо, работата сега е много по-опростена и по-лесна за персонала. Второ, Mini-Pluton се изплаща за по-малко от три години, тъй като скоростта на производство сега е много по-висока (виж).

Спестяване на 7,200 човекочаса на година
Мога да ви покажа колко бързо ще се изплати вашата инвестиция в машина на Solema с пример. Използвате машини за телово шиене Primera, Prima или Bravo от Müller Martini на три работни смени със скорост на производство между 8 000 и 10 000 цикъла на час и MiniPluton от Solema, който произвежда 15 пакета в минута. Преди инсталирането на палетизатора са били необходими двама машинни оператори на смяна за цялата линия – с други думи, шест машинни оператори на ден. С 50 работни седмици това съответства на 14 400 човекочаса.

След въвеждане в експлоатация на палетизатора, един машинен оператор на смяна е достатъчен за цялата линия – т.е. трима машини оператора на ден. С 50 работни седмици вие намалявате работните си часове до 7 200. В зависимост от броя смени и разходите за вашите оператори можете да постигнете възвръщаемост на инвестицията за по-малко от три години.

Събудих ли интереса ви с моите обяснения и искате ли да знаете колко бързо можете да изплатите палетизатор на вашата машина за телово шиене? Свържете се с нас и ние ще се радваме да изчислим това заедно с вас!

Georg Riva
VP Global Sales Müller Martini

Онлайн презентация – Sigma III

Sigma 3jpg

Новата линия за обработка на телово подшити продукти и книжни блокове с меки и твърди корици, отпечатани на ролни дигитални печатни машини.

Дизайнът на Sigma III и принципа на работата й е съвкупност от дългогодишният опит с линиите: Sigma I и Sigma II, които работят успешно в много предприятия. Приложени са много иновативни решения, които налагат ново качество на пазара и разширяват обхвата на неговите силни страни.

 

Презентацията ще се проведе на следните две дати:

29.04  (четвъртък) от 12:00-13:00 часа

11.05 (вторник) от 15:00-16:00 часа

Muller Martini на virtual.drupa

Muller Martini ще участва на virtual.drupa с представяне на обновеното си портфолио от машини и ще ви предостави интересна информация по темата за дигиталната трансформация на печатната индустрия. Това ще стане в уеб сесия на 23-ти април от 09:40 часа.

BSH_0229_Web

„На virtual.drupa, ние ще ви покажем нашето изцяло обновено портфолио в рационализирана форма с последователното разширяване на нашите решения Finishing 4.0“, ентусиазиран е Бруно Мюлер, главен изпълнителен директор на Muller Martini, в деня на откриването на онлайн събитието. „По този начин можем да ви предложим максимална ефективност и гъвкавост при производството на печатни продукти – от големи тиражи до индивидуализирани единични копия.“ Посетителите ще могат да получат подробен преглед на машините, пуснати на пазара миналата година на Muller Martini exhibition area.

Посетете онлайн шоурума
Новият онлайн формат на изложението drupa предлага ефективна алтернатива за лесно и удобно придобиване на впечатление за нови продукти и тенденции, въпреки ограниченията за пътуване, свързани с пандемията. В допълнение към информацията на платформата virtual.drupa, посетителите на Muller Martini имат възможност да посетят онлайн шоурума, който е постоянно достъпен. Асортиментът му е разширен и сега включва също така линия за дигитално производство на книжни блокове SigmaLine III, книжната линия Diamant MC, машините за лепилно скрепване Alegro и Publica PRO и  машината за концево шиене Ventura MC с преса за притискане на гърба на продуктите VFN 700.

Уеб сесия за дигитална трансформация
В петък, 23 април, от 9:40 часа.

Учтиво ви каним на уеб сесията „Müller Martini: Вашият силен партньор – управление на дигиталната трансформация в довършителните работи“. Лекторите Фолкер Леонхард, ръководител глобални продажби, и Георг Рива, ръководител продажби, ще обяснят защо няма готово решение за „интелигентно производство“. По-скоро се изисква създаване работен поток, който е идеално съобразен с индивидуалните нужди на всяко производство, за да се реализира дигиталната трансформация.

 

Повече информация и регистрация за събитието може да намерите на следните връзки:

https://mullermartini.com/en/newsroom-en/news/2021/pi-2298-we-will-show-you-our-renewed-portfolio/

https://events.drupa.de/en/event/m%C3%BCller-martini-your-strong-partner-driving-the-digital-transformation-in-print-finishing